Index Vakbarát Hírportál

Önkéntes orvosnak áll az újbudai polgármester

2021. március 6., szombat 10:58 | aznap frissítve

A jövő héttől újra felveszem a fehér köpenyt, hogy önkéntes orvosként segítsek a járvány elleni küzdelemben – jelentette be szombaton dr. László Imre, a DK újbudai polgármestere. A korábban kórházigazgatóként dolgozó politikus úgy fogalmazott:

látva, hogy mekkora a baj az országban, és mennyire elszabadult a vírus, meg kellett hoznom egy fontos és elkerülhetetlen döntést: akkor segíthetek a legtöbbet, ha újra felveszem a fehér köpenyt, és orvosként veszek részt a vírus elleni küzdelemben.

Mint mondta, mindig is azt vallotta: aki egyszer orvos lesz, orvos is marad. A fehér köpenyt le lehet venni, az emberekért érzett felelősséget azonban soha. Én is orvos vagyok, az voltam mindig, és az is maradok – tette hozzá. 

A politikus a jövő héttől önkéntes orvosként vesz részt a védekezésben a kerületi rendelőintézetben a feleségével együtt, aki szintén önkéntes segítőknek jelentkezett. A rendelőintézet vezetője dönti majd el, milyen konkrét feladatai lesznek az egykori kórházvezetőnek, aki egyébként már megkapta a védőoltást. Úgy fogalmazott: 

ha kell, beszélgetek a betegekkel, ha kell, oltok, ha kell, 12 órában, ha kell, 24 órában.

A döntését kedden jelentette be a kerületi operatív törzs ülésén, így az szerinte a városvezetés egyik részét sem fogja meglepetésként érni. – Azért teszem, hogy minél hamarabb túl legyünk a járványon, és mert orvosként, polgármesterként és európai magyarként is ez az egyetlen helyes döntés – tette hozzá a polgármester. 

Rovatok