Index Vakbarát Hírportál

Lakatos Levente nőként regisztrált társkeresőkre, havi egymilliót is adtak volna érte

2021. március 6., szombat 18:02

Kalandvágyó fiatal lány az életre nyitottan keresi a társát

– szólt Kitti bemutatkozó szövege egy társkereső oldalon. A dolog pikantériája mindössze az, hogy Kitti nem létezik, a dögös fotók mögött Lakatos Levente áll, akit egy program segítségével mindössze pár kattintással könnyedén nővé változtattak.

Az író a Fókusszal karöltve mélyedt el a társkereső oldalak felszínességében, ahol, úgy fest, elég néhány igéző fotó, és máris özönlenek az üzenetek. Persze a férfiaknak és a nőknek is eltérő igényeik vannak. A Kitti nevű álprofil alig két nap alatt 200 üzenetet kapott, amelyek között jócskán akadt olyan is, amelyben anyagi javakat ajánlottak a jelenlétéért cserébe.

Átlag havi egymillióval támogatnálak

– hangzott egy üzenet, de akadt olyan udvarló is, aki alárendeltként az úrnőjévé akarta tenni a nővé retusált Lakatos Leventét.

A Fókusz riporternője is férfivá avanzsált a kutatás kedvéért. Ő ugyan kevesebb üzenettel gazdagodott, de kapott olyan ajánlatot, amelyben némi támogatás ellenében meztelen fotók üthették volna a markát.

Kiberbiztonsági szakértők szerint rengetegen akarnak pénzt kicsalni a párkereső applikációkon, a tettesek általában keleti szépségek fotóit használják. A jelenségről az Indexen is olvashatott egy cikksorozatot.

Lakatos Levente egyébként elmondta, hogy a társadalmunkra amúgy is jellemző, hogy egyesek drága holmikkal fotózkodnak, az sem baj, ha nem az övék mindez, de összességében sokan igyekeznek azt közvetíteni például az Instagramon, hogy több van a zsebükben, mint valójában. Ami pedig az álprofilokat illeti, egyetlen levélírónak sem tűnt fel, hogy valami nem stimmel velük.

Rovatok