Index Vakbarát Hírportál

Egyszerre került rendőrkézre két futtató

2021. március 9., kedd 11:57

Összehangolt akcióban két futtatót fogott el hétfőn a Terrorelhárítási Központ és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – közölte a rendőrség.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberkereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, miután egy fiatalkorú nő feljelentést tett február elején.

A nőt januárban adácsi otthonából egy korábbi ismerőse, illetve egy másik férfi egy ráckevei lakásba szállították, ahol bántalmazással és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítették. A 17 éves nő egy hónap elteltével meg tudott szökni a lakásból, majd értesítette a rendőrséget.

Miután a nyomozók tisztázták az eset körülményeit, hétfőn hajnalban a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogta a 41 éves K. Istvánt, ezzel párhuzamosan pedig az üggyel összefüggésbe hozható másik személyre a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztálya csapott le.

Mindkét személyt előállították a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozó hatóság kezdeményezte letartóztatásukat az illetékes ügyészségnél.

Rovatok