Index Vakbarát Hírportál

A KDNP jobb időkre tartogatja az erejét, nem lép ki az Európai Néppártból

2021. március 10., szerda 19:37

A KDNP jobb időkre tartogatja erejét, ezért nem lép ki az Európai Néppártból (EPP) – mondta Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője az InfoRádiónak.  A politikus már korábban is közölte, hogy a Fidesz kilépése ellenére ő  egyedüli kormánypárti képviselőként továbbra is marad a konzervatív pártcsalád európai parlamenti frakciójában. 

Hölvényi György most részletesebben is kifejtette a döntés indokát. Azt mondta: bíznak abban, hogy „jobb idők" is jönnek majd és nem akarják elhinni azt, hogy

Európa egyik legsikeresebb politikai formációja tartósan kimarad a politikai kereszténydemokrata középből

Hozzátette, hogy a Fidesz és az EPP között nagyon eldurvult a konfliktus.

Kiemelte továbbá azt is, hogy a KDNP tagságát nem függesztette fel az EPP, csak a Fideszét, ebből következőleg pedig nincs is indokuk arra, hogy távozzanak. A döntést a Fidesszel is közölték. Ettől függetlenül osztják a Fidesz véleményét, hogy az Európai Néppárt balliberális irányba sodródott.  

Ez egy ténykérdés. Ha megnézzük azt, hogy milyen témák voltak a különböző szavazásokon mondjuk 15 évvel ezelőtt és ma, akkor ez kimutatható

– mondta, majd hozzátette: azt reméli, hogy „valamilyen formában ez visszafordítható. Fontos lenne, hogy az egyre inkább radikalizálódó baloldallal szemben egy minél egységesebb, valóban kereszténydemokrata karakterrel rendelkező erő jöjjön létre – fejtette ki Hölvényi György,  aki azt ígérte, hogy a Európai Néppártban maradva ezen fog dolgozni. 

Rovatok