Index Vakbarát Hírportál

Videó: büntetőfékezések és leszorítások sorozata lett a családi vitából

2021. március 12., péntek 21:07

Büntetőfékezés és leszorítás miatt vádolják azt a férfit, aki ezekkel a veszélyes közlekedési megoldásokkal akarta sógorának kifejezni, hogy haragszik rá – olvasható a Nyíregyházi Járási Ügyészség közleményében.

A közzétett vádiratból megtudható, hogy 2020 júliusában egy férfi meglátta a vele haragos viszonyban lévő sógorát Nyírkarászon, aki éppen beült egy autóba. Mivel mindenképpen beszélni akart Petneháza felé tartó rokonával, úgy döntött, hogy követni fogja saját gépkocsijával. A sógorán túl még három utasa volt az autónak, aminek a nyomába eredt. 

A férfi amikor utolérte a másik gépkocsit, előzésbe kezdett körülbelül 90-100 kilométer per órás sebességgel, és közben ráhúzta a kormányt az előzött járműre, így annak vezetője, hogy az ütközést elkerülje jobbra rántotta a volánt. 

A férfi ezzel nem fejezte be az életveszélyes mutatványokat, miután a sógorát szállító autót megelőzte, többször indokolatlanul fékezett, így próbálta megállásra kényszeríteni a másik járművet. Ezzel nem volt vége az ámokfutásnak, hiszen azt sem engedte, hogy őt megelőzzék, áttért a szemközti sávba, váltogatta a sávokat, majd végül keresztbe állt az úttesten.

Ekkor a másik gépkocsi visszafordult Nyírkarász irányába, azonban a férfi ismét utána hajtott, újra megelőzte, majd megint büntetőfékezéssel veszélyeztette őket. Mikor a szabálytalankodó újra keresztbe állt az úttesten a gépkocsijával, a másik gépkocsi tolatva próbált menekülni, de az indulatos vezető a gépkocsija lámpáit villogtatva követte, majd végül elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben, és azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közúti járművezetéstől is, valamint pénzbüntetést is szabjon ki vele szemben.

Rovatok