Index Vakbarát Hírportál

Olimpiai bajnok vízilabdázó karambolozott mentőautóval a Blaha Lujza téren

2021. március 13., szombat 11:29 | aznap frissítve

Megsérült három mentős, miután egy mentőautó és egy személygépkocsi összeütközött a budapesti Blaha Lujza téren – tájékoztatta az MTI-t az Országos Mentőszolgálat.

A mentőautót egy szívbeteghez riasztották, és az a megkülönböztető jelzését használva éppen úton volt a pácienshez, amikor összeütközött egy autóval.

Úgy tudjuk, hogy a személyautó vezetője Nikola Jakšić olimpiai és világbajnok szerb vízilabdázó. Értesüléseink szerint a Ferencváros játékosa jól van, nem sérült meg a balesetben.

Balesetinfó helyszíni beszámolója szerint a zöld jelzésnél várakoztak a járművek, hogy elengedjék az érkező mentőt. A Rákóczi úton az Astoria irányából közeledő gépkocsi vezetője feltehetően nem észlelte a megkülönböztető jelzést, a sort a buszsávban próbálta megelőzni, és az útkereszteződésben ütközött az Oktogon felől érkező mentőautóval.

A mentőautó sofőrjét, a mentőápolót és a mentőorvost könnyű sérülésekkel vitték kórházba.

A BRFK megkeresésünkre azt válaszolta, hogy 2021. március 13-án 9 óra 20 perckor a VIII. Rákóczi út és az Erzsébet körút kereszteződésében összeütközött egy személyautó − melyet egy 24 éves szerb állampolgárságú férfi vezetett − és egy megkülönböztető fény- és hangjelzéssel közlekedő mentőautó.

A katasztrófavédelem figyelmeztetett: a baleset helyszínén forgalomkorlátozásra és nagy torlódásra kell számítani.

Ha olvasóként a helyszínen jár, küldjön képet az indexugyelet@mail.index.hu címre.

Rovatok