Index Vakbarát Hírportál

Kilométeres sorban áll a szemét Zuglóban

2021. március 14., vasárnap 11:23

Gázolni lehet a szeméthalomban a fővárosi Francia úton – írta meg a Ripost. A Hungária körút melletti utcát sokan tekintik hulladéklerakónak: óriási hegyekben állnak a kidobált bútorok, gumiabroncsok, sőt háztartási szemét is károsítja nemcsak a környezetet, de az ott élők számára a látványt is.

A zuglói vasútállomás mögött húzódó területen az illegális szemét már régóta fennálló probléma, megoldás azonban továbbra sincs rá. Tavaly januárban a zuglói önkormányzat szerette volna ezt a részt megszerezni a jelenlegi tulajdonos MÁV-tól. A terv szerint fizetős parkolóhelyeket létesítettek volna a jelenlegi garázssor mögött. Mivel azonban ehhez a garázstulajdonosoknak el kellett volna bontaniuk betonalapon álló garázsaikat, meghiúsult a terv.

Az ott lakók számára visszatérő gondot jelent, hogy a Francia úti garázssorok melletti területet illegális hulladéklerakónak használják. Ez a rész országosan a legfertőzöttebb területnek számít. Az elmúlt két évben erről a területről 366 tonna hulladékot szállíttatott el a MÁV.

A jelentős szeméthalom ügye még megoldásra vár, mivel az érintett zuglói terület és a töltés a MÁV tulajdonában áll, nem számít közterületnek. Ezért sem a rendőr, sem a közterület-felügyelő nem járhat el.

Rovatok