Index Vakbarát Hírportál

Jogosítvány, felelősségbiztosítás és rendszám nélkül motoroztak tinédzserek Bátaapátiban

2021. március 16., kedd 17:05 | aznap frissítve

Az elmúlt időszakban több bejelentés is érkezett a bátapáti rendőrségre, hogy quadokkal és krosszmotorokkal az erdészeti törvény tiltása ellenére erdős területeken átszelve közlekednek. Emiatt a szolgálatban levő kollégáink fokozottan ellenőrzik a motorosokat.

Bátaapáti település körzeti megbízottja 2021. március 15-én a délutáni órákban igazoltatott egy krosszmotoros társaságot, akik többsége huszonéves fiatal volt, akik rendszám, kötelező felelősségbiztosítás nélkül száguldoztak. Ráadásul a járművek egyike sem felelt meg a kötelező műszaki előírásoknak, valamint a sofőrök egyike sem rendelkezett a járművek vezetéséhez szükséges jogosítvánnyal – adta hírül a police.hu.

A rendőrségi portál kiemeli, hogy a motorosok között volt egy mindössze tizenhárom éves fiú, aki édesapja 600 cm3-es motorjával közlekedett szülei tudta nélkül.

A rendőrségi intézkedés után a gyermekért az esti órákban családtagjai jöttek el a Bonyhádi Rendőrkapitányságra.

A körzeti megbízott mind a nyolc motorossal szemben szabálysértési feljelentést tett.

A híradásban részletezi a rendőrség, hogy a magyar jogszabályok szerint egy erdő hiába magánterület, ha az nincsen körbe kerítve és lezárva, akkor ott a KRESZ előírásai érvényesek. 

Az erdei utakon és erdőben a törvény értelmében quaddal, terepmotorral és motorkerékpárral közlekedni tilos.

Rovatok