Index Vakbarát Hírportál

Hol épüljön fel ön szerint a Nemzeti Galéria?

2021. március 17., szerda 15:57

Komoly vitát folytatott egy rádióbeszélgetés keretében szombaton a Momentum főpolgármester-helyettese, Kerpel-Fronius Gábor Baán Lászlóval, aki a Városliget projekt miniszteri biztosaként a kormány álláspontját képviselte. A Nemzeti Galéria lehetséges helyszínéről nem közeledtek az álláspontok. Az Index most szavazásra bocsátja a kérdést: ön hol építené fel?

A Klubrádióban folyó beszélgetés egyik témája a tervezett új Nemzeti Galéria helyszíne volt. Baán László szerint a Városligetben mindig is voltak kulturális intézmények, az említett épület pedig Európa egyik legjobb új kulturális célú épülete lehetne.

Kerpel-Fronius Gábor viszont azt hangsúlyozta, hogy nincs vitájuk a kormánnyal, se senkivel abban, hogy kellenek új múzeumi épületek. Abban van nézeteltérés, hogy ezeknek történeti okokból, illetve zöld szempontok alapján tényleg a Városligetben kellene-e lenniük. Sok olyan egyéb területet lát a városban, ahol egy új Nemzeti Galériának jobb helye lenne. Ennek alátámasztására meg is osztotta közösségi oldalán a budai várba elképzelt látványtervet.

 

Itt látható a kormányzat szívének kedves városligeti helyszínre tervezett épület:

Itt pedig a Momentum ízlése szerint való változat, nem messze korábbi otthonától:

Most pedig önön a sor. A kormányzati vagy a momentumos verzió a jobb? Szavazzon arról, hogy véleménye szerint

Hol épüljön fel az Új Nemzeti Galéria?

  • 23394
    Lent a Ligetben, az egykori PeCsa helyén
  • 2276
    Fent, a Budai Várban, szemben a miniszterelnökséggel

 

Rovatok