Index Vakbarát Hírportál

Kétszáz oktatóvideót tett nyilvánossá a győri gimnázium tanára

2021. március 18., csütörtök 11:49

Jármy-Takács Judit 9–12. osztályosoknak oktat magyart és történelmet a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban.

A minap csaknem kétszáz, a tananyaghoz kapcsolódó videóját tette nyilvánossá, hogy a saját tanítványain kívül szerte az országban bárki segítséget kapjon belőlük a felkészüléshez, írta a Kisalföld.  

A tanárnő tavaly tavasszal találta ki, hogy videóra rögzíti a tananyagot, hogy legyen bármilyen technikai probléma – megszakad az internet, nem tud csatlakozni az órához –, a számítógép előtt ülő tanulók vissza tudják nézni, meg tudják állítani, jegyzetelhessenek belőle. Jármy-Takács Judit utalt arra: mára annyit változott a helyzet, hogy egyre több olyan felület áll rendelkezésre, amelyen keresztül valós időben, élőben tudja megtartani az összes online óráját. Így ha virtuálisan is, de megvan a személyes kapcsolat a diákokkal. 

 „Anélkül nem megy, hogy legalább ne lássuk egymást. Fontos, hogy azonnal tudjanak kérdezni és visszajelzéseket kapjanak a gyerekek” – vélekedik Judit. Most már a tananyag kiegészítésére készíti a felvételeit. Ezeket megnézve készülnek fel a diákok a következő online órára vagy a számonkérésre.

Rovatok