Index Vakbarát Hírportál

A becsületes megtaláló visszaadta a pénztárcát, csak előtte kivett belőle százezer forintot

2021. március 22., hétfő 09:00

Még 2020 karácsonya előtt egy nő elhagyta a pénztárcáját az egyik győri bevásárlóközpontban, ám úgy tűnt, szerencséje lett, mert jóindulatú ismeretlenek megtaláltak azt, és leadták az eladóknál. Gyorsan kiderült azonban, hogy korai volt az öröm, mert százezer forinttal kevesebb volt a bukszában – olvasható a Kisalföldben.

A nő vásárlás közben felejtette a tárcáját egy polcon. Amikor erre rájött, gyorsan visszafutott érte az üzletbe, ahol az egyik eladó visszaadta neki a tárcát azzal, hogy egy pár találta meg. Tulajdonosa ennek nagyon megörült, csakhogy később kiderült, jelentős összeg hiányzik a tárcájából, ami pénz benne maradt, feltehetően csak azért maradt, mert az egyik rejtettebb rekeszben volt elhelyezve.

A nő értesítette a rendőrséget, a nyomozók visszanézték a bolt biztonsági kameráinak felvételeit, amelyeken tisztán látszott a pénztárcát megtaláló és megkönnyítő páros. A rendőrök elkövetőiről a médiában felhívást tettek közzé, és lakossági bejelentés alapján azonosították a kettőst. A férfit elfogták, el is ismerte a lopást, és azt állította, hogy párja nem tudott arról, mielőtt leadták volna a tárcát.

Rovatok