Index Vakbarát Hírportál

Nem vizsgálja a rendőrség, Berki Krisztián büntetőfékezett-e robogóval

2021. március 23., kedd 21:38

A rendőrség szerint elévült az a robogós büntetőfékezési ügy, amellyel Berki Krisztiánt hozták összefüggésbe, így nem indítanak eljárást − írja a Telex. Az esetről készült felvételen jól látható, hogy a robogót vezető férfi végrehajt egy veszélyes manővert, majd összeszólalkozik a veszélyeztetett jármű vezetőjével, akit nem enged továbbhaladni, végül pedig elkanyarodik.

Berki Krisztiánnak ugyanakkor van már egy büntetőfékezős esete, hiszen a Fővárosi Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt emelt vádat ellene. Ez az eset még 2018-ban történt, amikor egy busz előtt, szabálytalan előzést követően büntetőfékezett.

Berki Krisztián Instagram-oldalán osztott meg követőivel az eset szakértői jelentéséből néhány részletet.

Vajon a busz vezetője (akit azóta a BKK »kirúgott«) az enyhe fékezést követően miért vette le a lábát a fékpedálról mintegy 30 méteren keresztül? Szándékosság, ilyesztegetés (sic!), gondatlanság, emberek veszélyeztetése

− idézi a szakértői jelentést Berki Krisztián. Mint írta, a szakértő szerint ő nem büntetőfékezett, és nem is vészfékezett. Majd folytatta:

A videón is jól látható, hogy egy mellékútra szeretett volna bekanyarodni, amely mellékút előtt (éppen épülő Village lakópark) folyamatosan 4,5 másodpercen keresztül fékez (a féklámpa folyamatosan világít, miközben a visszapillantó biztonsági visszajelző fénye is bizonyítja az index helyes szakszerű használatát) egy óriási tócsa tátongott.

Berki Krisztián úgy vélekedett az esetről, hogy szerinte az erős emberekben mindig a hibát keresik, és várják, hogy hibázzon. 

Nem azt kapod, amit akarsz. Hanem amire szükséged van jelen pillanatban. Az élet jobban tudja. Bízz benne

− írta a médiaszemélyiség, aki szerint az igazságra mindig fény derül, és soha semmi nem marad titokban.

A történtekre többen is regáltak, miután Berki Krisztián felesége, Mazsi videón vette védelmébe a férjét. Tibi atya, Puzsér Róbert, Sebestyén Balázs és Osváth Zsolt sem kímélte az egykori sportembert.

Rovatok