Index Vakbarát Hírportál

A kutya helyett a gazdát szórta meg söréttel

2021. március 23., kedd 10:48

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki le akarta lőni egy ismerőse kutyáját, de az eb helyett annak gazdáját találta el. A vádirat szerint az elkövető csemői ingatlanja padlásán még évekkel ezelőtt talált egy régi, kétcsövű sörétes vadászpuskát, emellé beszerzett egy olyan légpuskát is, amely lőfegyvernek minősül.

Tavaly augusztus 10-én az elkövető a két tölténnyel megtöltött sörétes vadászpuskával megjelent egyik csemői ismerősénél. Azért érkezett oda, hogy ismerőse kutyáját lelője, mert tudta, hogy az eb elszabadult, és kárt tett a környéken egy háziállatban – olvasható az ugyeszseg.hu honlapján.  

A férfi már indulás előtt is fogyasztott szeszes italt, de megérkezve a kutya gazdája is megkínálta pálinkával.

Beszélgetésük közben elárulta szándékát, majd a kutyát meglátva lövésre emelte a fegyvert, azonban ittassága folytán a biztonságos lőfegyverhasználatra alkalmatlan volt.

A fegyver elsült, mielőtt még célozhatott volna vele, és a kilőtt sörétólmokkal eltalálta a kutya gazdájának jobb lábfejét, amelyet emiatt részben amputálni kellett. A lőfegyvert a ceglédi rendőrök lefoglalták a helyszínen.

A Ceglédi Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

Rovatok