Index Vakbarát Hírportál

Nem indítanak eljárást a magyar kaszinók ellen a járványügyi szabályok megsértése miatt

2021. március 24., szerda 19:44

Elutasította a rendőrség a Momentum feljelentését, amelyet  a járványügyi szabályok megsértése miatt tett  a párt a Las Vegas Casino ellen. 

Mint emlékezetes, a kaszinókat csak március eleji szigorításokkal zárták be, holott az egyéb vendéglátó- és szórakozóhelyekre már a járvány első hulláma óta vonatkoztak a szigorítások. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára előzőleg védelmébe vette a szabályozást, mondván, hogy a kaszinók nem minősülnek vendéglátó helynek, és a védelmi intézkedések betartásával nem jelentenek veszélyt.

Utóbbira azonban rácáfolni látszik, hogy február végén a Tropicana kaszinó egyik biztonsági őre is meghalt koronavírus-fertőzésben. Ez is a Las Vegas kaszinólánc egyik tagintézménye, akárcsak az, ahol a Telex rejtett kamerás felvételen tárta fel, hogy a vendégek egymást taposták ugyanúgy kinn a bejáratnál, mint odabenn a rulett asztalnál és a még több embert vonzó tombolasorsolásnál, ráadásul a maszkok előírás szerinti viselését se követelték meg tőlük.

És a Tropicana volt az a kaszinó, amely elé a Mi Hazánk Mozgalom is demonstrációt hirdetett a nemzeti ünnepre, de éppen ellenkező előjellel. Toroczkai Lászlóék éppen a bezárások ellen léptek fel, mondván, hogy azok Magyarország tönkretételét jelentik.

Most a rendőrség azzal dobta vissza Fekete-Győr András feljelentését, hogy a kérdéses időszakban a kaszinókra még nem terjedt ki a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet. 

A kaszinók a NER tulajdonában vannak, fideszes strómanokat gazdagítanak, ez pedig minden járványügyi szempontot felülír

– jelentette ki feljelentése indoklásaként a Momentum elnöke. Fekete-Győr Andráshoz  hasonlóan Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő  is úgy vélekedett, hogy a kaszinók csak azért estek más elbírálás alá, mert kormánypárti nagyvállalkozók kezében vannak.

Rovatok