Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglan a feleséggyilkosnak

2021. március 30., kedd 18:07

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét a feleségét meggyilkoló szentpéterszegi férfi ügyében. Az ítélőtábla megállapította, hogy az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, a cselekmény minősítését törvényesnek tekintette. 
Az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék 2020 novemberében a vádlottat különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérlete és kapcsolati erőszak bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. 

A férfi leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A büntetésbe bele kell számítani a letartóztatásban töltött időt, így ha a férfi megéli, 88 évesen szabadulhat – írta a dehir.hu.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi és a felesége éveken keresztül kiegyensúlyozott kapcsolatban élt a szentpéterszegi házukban. Azonban a bűncselekmény előtt csaknem 4 évig a vádlott folyamatosan hűtlenséggel vádolta feleségét, az érzés szinte betegesen felerősödött benne.

A férfi még poligráfos vizsgálatot is csináltatott a feleségével Budapesten, amely megállapította, hogy nem kérdőjelezhető meg a nő hűsége. Ennek ellenére az évek során a vádlottban az indulat folyamatosan fokozódott, és már nemcsak szóban, hanem tettleg is bántalmazta a feleségét, aki azonban orvoshoz egy eset kivételével nem ment. Egy alkalommal az egyik fia állt vitatkozó szülei közé, ezért a férfi még aznap autójával fia házához hajtott, és hasba akarta szúrni.

A végzetes napon, azaz 2018 októberében a férfi vitatkozni kezdett a feleségével,  majd felkapott az asztalról egy 20 centiméter pengehosszúságú kést, és több tucatszor a feleségébe döfte, aki perceken belül meghalt.

Rovatok