Index Vakbarát Hírportál

Év végére elkészül a Csömöri úti felüljáró

2021. április 2., péntek 14:26

Jelenleg is tart a zuglói Csömöri utat és a rákospalotai Drégelyvár utcát összekötő felüljáró felújítása. A tavaszi építési időszak kezdetével újraindult az alépítményekhez kapcsolódó helyszíni munkavégzés. A XIV. és a XV. kerületet összekötő, MÁV-vágányok feletti közúti híd felújítása nem tűrt halasztást, ám a munka korábban váratlan akadályokba ütközött.

A Budapesti Közlekedési Központ még 2019. november 22-én szerződött a munkák elvégzésére. A kivitelező 2020 áprilisában kezdte meg a híd felújítását, ám amikor eltávolította a betonfedést, megállapította, hogy 

a vasbeton szerkezetek állapota nem teszi lehetővé a tervekben szereplő javítások elvégzését, valamint a hídgerendák alátámasztása sincs mindenhol biztosítva.

A BKK a híd azonnali félpályás lezárása és a híd alátámasztása mellett döntött. Ezek után független szakértő megvizsgálta a felüljáró állapotát, az eredmények ismeretében pedig a BKK indokoltnak találta az eredeti műszaki tartalom megváltoztatását. A felüljáró felújításának ára ezzel nettó 778 millió forintról nettó 999,8 millió forintra változott. A mostani félpályás forgalomkorlátozás várhatóan a műszaki átadás-átvétel tervezett megkezdéséig, 2021. december 3-ig érvényben marad.

Rovatok