Index Vakbarát Hírportál

A saját beoltását sem fényképezhette le egy újságíró, fotózni csak az MTVA-nak szabad

2021. április 4., vasárnap 22:02

Elutasító választ kapott az az újságíró, aki szerette volna lefényképezni, hogyan adják be neki a koronavírus elleni orosz vakcinát, a Szputnyik V-t a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban. Mirkó Imre, a Dél-Zala Press tulajdonosa az Országos Kórházi Főigazgatóságtól kért engedélyt a fotók elkészítésére, amelyeket egy oltásra buzdító cikkben akart megjelentetni. Ezt az OKFŐ azzal söpörte le az asztalról, hogy oltóponton csak az MTVA forgathat.

Az ma egy kiszivárgott levélből derült ki, hogy az OKFŐ levélben utasította a szakrendelők vezetőit, hogy csak az MTVA-t munkatársait hagyják forgatni és fotózni a szakrendelőkben. A alap- és szakellátásért felelős igazgatóhelyettes által aláírt április 3-i keltezésű levél szerint 

annak érdekében, hogy az oltással kapcsolatos megnövekedett médiaérdeklődés ne akadályozza magát az oltási tevékenységet, arra kérjük az intézményeket, hogy a betegellátó terekben (rendelőkben, várókban) ne fogadjanak riport- és interjúkészítés céljából televíziós stábokat vagy újságírókat.

Ezalól csak az MTVA jelent kivételt, amelynek a munkatársai elkészítik és „díjmentesen” rendelkezésre bocsátják a szükséges dokumentációt.

Rovatok