Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a nő ellen, aki titokban szült, majd magára hagyta csecsemőjét

2021. április 7., szerda 11:24

Emberölés miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség egy fiatal nagykanizsai nő ellen, aki otthonában megszülte, majd az udvaron lévő fészerbe dobta újszülött gyermekét, aki ennek következtében meghalt – közölte a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

Pirger Csaba tájékoztatása szerint a jelenleg 20 éves nő két éve ismerkedett meg egy férfival, de kapcsolatát titkolta környezete előtt. A nő 2019 augusztusában teherbe esett, de ezt is elhallgatta hozzátartozói előtt.

Orvoshoz, védőnőhöz nem fordult, terhesgondozáson nem vett részt, a férfinak azonban alkalmanként ultrahangképet, illetve a várandósgondozási kiskönyvéből fotózott részletet küldött, mintha egészségügyi ellátást kapna. A nő 2020 májusában arról küldött üzenetet az apának, hogy indul a kórházba, később pedig azt írta neki, hogy „a baba elment”, nem volt egészséges.

A vádirat szerint valójában azonban ezen a napon otthon, egyedül szülte meg egészséges kislányát, majd a csecsemőt egy ruhába csavarta, az udvaron lévő fészerben a földre dobta, és magára hagyta. Később visszatért az újszülötthöz, aki még élt, nyöszörgött, ezért bevitte a házba, de nem látta el.

Végül a nő anyja talált rá a csecsemőre, akit azonnal kórházba vitt, de a kritikus állapotban lévő újszülött az orvosi kezelés ellenére másnap meghalt. Halálának oka a mintegy 4-5 órán át fennálló ellátatlanság miatt kialakult, oxigénhiányos állapottal fellépő agyduzzanatos agyi beékelődés volt – olvasható az ügyészségi közleményben.

Rovatok