Index Vakbarát Hírportál

Eloltották a tüzet a szentendrei áruházban, kórházba vittek egy embert

2021. április 8., csütörtök 06:48 | aznap frissítve

Kórházba szállították a Spar egyik munkatársát, mert felmerült az enyhe füstmérgezés gyanúja a szentendrei tűzesetnél – tájékoztatta az Indexet Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője. Arról is beszámolt, hogy egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet a Dunakanyar körúti áruház raktárában. A tűzoltósági vizsgálat eredményére néhány hétig várni kell.

Az áruháztűz megfékezése és az oltási munkálatok után a kutatómentők kutyás egysége átvizsgálta az épületet, és nem talált sérültet az üzlet maradványai között - mondta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-nek.

A leégett épület közvetlen környékét lezárták, így a gyalogosforgalmat elterelik, de a parkolókat továbbra is lehet majd használni. Szentendre város hivatalos honlapja honlapja beszámolt arról, hogy Szentendre polgármestere, Fülöp Zsolt a helyszínen beszélt az élelmiszerüzlet vezetőivel, akik arról biztosították, hogy az áruház valamennyi dolgozójának tudnak munkát biztosítani. A polgármester csütörtökre egyeztetést hívott össze az épület tulajdonosával, a Pikk-Terc Kft.-vel és az élelmiszerüzlet vezetőivel - tudatták 

Szerda éjjel a tűzoltók elfojtották a szentendrei áruház raktárában keletkezett tüzet, amely korábban veszélyeztette a környező üzleteket és egy benzinkutat is. A katasztrófavédelem honlapjának szerda éjjeli tájékoztatása szerint az oltásban részt vettek a szentendrei, a fővárosi és a gödöllői hivatásos, továbbá a szentendrei, a leányfalui, a pilisborosjenői, a pilisszentiváni és a rózsadombi önkéntes tűzoltók is. Összesen 24 egység 71 tűzoltója oltotta a lángokat: 16 járművel 46 hivatásos tűzoltó, nyolc járművel pedig 25 önkéntes tűzoltó. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem két mobil laborja is.

A tűz a kétezer négyzetméteres épület áruátvételi raktárában keletkezett, majd továbbterjedt az áruház belső terére és a tetőszerkezetére egyaránt, amely megsemmisült. A lángok fellobbanásakor az épületet 17 ember hagyta el. A helyszínen elhúzódó utómunkálatokra kell számítani, a rajok átvizsgálják az épületet, és a még izzó részeket is eloltják.

(Borítókép: Olvasónk, Eszter / Index)

Rovatok