Index Vakbarát Hírportál

Hamis a sümegi járóbeteg szakellátó vezetőjének érettségije

2021. április 8., csütörtök 12:17 | két éve frissítve

Hogyan tölthet be így felsőfokú szakirányú képesítéshez kötött munkakört?

A Pécsi Rendőrkapitányság megállapította, hogy Szabó Krisztina érettségi bizonyítványa hamis - írta meg az Átlátszó. A bélyegzőnyomat hamis bélyegzővel készült, a bizonyítványt nem az arra jogosult intézmény állította ki. 

Az érettségi anyakönyvben nem szerepel sem Szabó Krisztina neve, sem az érettségi törzslapja, de még az érettségi vizsganapot sem találták, ráadásul az igazgatónő aláírása sem eredeti.

A Pécsi Rendőrkapitányság mégis megszüntette az eljárást, mivel nem volt megállapítható, hogy az érettségi bizonyítvány felhasználására elévülési időn belül (2015 óta) sor került volna. A hamis bizonyítvánnyal rendelkező nő a Sümegi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetője és a Sümegi Kistérségi Egészségügyi Szolgálat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

2020 szeptemberében a 168 Óra írt arról, hogy Szabó Krisztina hamis érettségi bizonyítványt nyújthatott be, amikor felvételizett a Pécsi Tudományegyetemre. A beigazolódott gyanú miatt elképzelhető, hogy érvénytelennek kell tekinteni a munkakör betöltéséhez szükséges felsőfokú, szakirányú végzettségét is.

Szabó Krisztina a sümegi polgármester, Végh László élettársa.

Rovatok