Index Vakbarát Hírportál

Gyanúsítottként hallgatták ki Czeglédy Csabát a Borkai-féle szexbotrány ügyében

2021. április 9., péntek 12:39

Kihallgatta a rendőrség csütörtök este Czeglédy Csabát az egyik olyan ügyben, amely Borkai Zsolt adriai hajóútja miatt indult. 

Sajnos nem én vagyok az ördög ügyvédje, büszke lennék rá, ha én lennék

–  mondta a rendőröknek a meggyanúsított politikus  a hvg.hu birtokába került kihallgatási jegyzőkönyv szerint. 

A Borkai Zsolt lemondásához vezető botrány 2019 októberében robbant ki, amikor az „ördög ügyvédje” nevű blogon részleteket tettek közzé egy jachtkiránduláson tartott orgiáról, és olyan információkat, amelyek gazdasági visszaélésekről, korrupcióról szóltak, az érintettek ezután tettek feljelentést zsarolás miatt a rendőrségen.

A nyomozók most azt hozták fel Czeglédy Csabával szemben, hogy a blogon megjelent hirdetést az ő bankszámlájáról fizették, ami miatt bűnsegédként elkövetett, személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják. A DK politikusa vitatta, hogy az ügy részeseit jelentős érdeksérelem érte volna.

Borkai Zsolt hiába hetyegett az adriai hajózás során, tudtommal nem vált el tőle a felesége, sőt még a győriek is megválasztották polgármesternek

– mondta Czeglédy a kihallgatóinak, hozzátéve, hogy Borkai barátja, Rákosfalvy Zoltán továbbra is az egyik legnagyobb kaszinó koncessziós jogosultja.

Az viszont a másfél éves nyomozás után sem derült ki,ki hozta létre és üzemeltette azt a blogot, ahova a videókat feltették. Az „ördög ügyvédje” ugyanakkor éppen a minap jelentkezett be újra Facebook-oldalán. A posztban azt írta: „ne a szerencsén vagy a külföldi titkosszolgálatokon múljon a fideszes gazemberek lebukása.”

Az ismeretlen azt állította, hogy az elmúlt egy évben 100 millió forint készpénzt gyűjtött össze, ezt pedig annak a személynek ajánlja fel, aki segít egyértelmű bizonyítékokkal lebuktatni elsősorban Szijjártó Pétert és Rogán Antalt.

De jöhet más fideszes nagykutya is. Orbánra vonatkozó adatoktól sem fogok megijedni

– tette hozzá a blogger. 

Rovatok