Index Vakbarát Hírportál

Két hetven feletti asszonyt is megtámadott egy dombiratosi férfi, mire elkapták

2021. április 14., szerda 07:39

Két idős asszonyt is megtámadott egy férfi 2021. április 13-án az esti órákban Dombiratoson, akiktől pénzt követelt, azonban végül a rendőrök elfogták rablót – olvasható a rendőrségi portálon

A police.hu beszámol róla, hogy az elfogott férfi bement egy házba a békés megyei községben, és az ott lakó hetvennyolc éves nőtől pénzt követelt. A nő nem engedelmeskedett támadójának, aki ezért bántalmazta őt. A megfélemlített idős asszony végül teljesítette a férfi akaratát, és készpénzt adott át neki, ám ekkor a férfi a bankkártyáját is elvette tőle. 

A támadó figyelmetlenségét kihasználva az asszonynak sikerült a házból kimenekülnie, sőt még az ajtót is rázárta a rablóra, és a szomszédjához, egy hetvenöt éves nőhöz menekült. A két asszony hívta a rendőrséget, ám a támadó eközben kiszabadította magát, és a kirabolt nő után ment.

A rabló nem állt le, és első áldozata segítőjét is bántalmazta, tőle is pénzt követelt, majd felkapott az asztalról egy konyhakést, amivel megvágta a nő lábát. Eközben megérkeztek a rendőrök, s elfogták, majd őrizetbe vették a harmincnégy éves dombiratosi férfit, aki ellen a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Rovatok