Index Vakbarát Hírportál

Csimpánzcsöcs és vágódisznó – Schobert Norbert reagált az Indexnek

2021. április 14., szerda 19:49

Végigsöpört a sajtón Schobert Norbert legutóbbi eszmefuttatása az aputestről; különösen az a kijelentése verte ki a biztosítékot, amely szerint 100 kilónál a vágódisznó kezdődik. Mondatai megihlették az internet népét: újabb mémek születtek, és több híresség is reagált az elhangzottakra. Schobert most az Index megkeresésére válaszolt a felháborodóknak, szerinte félreértették, amit mondott.

Hétfőn este az aputest és a túlsúly volt a téma az RTL Klub Fókusz című műsorában. Több híresség is megszólalt, és természetesen az elhízás ellen elszántan küzdő Schobert Norbert sem maradt ki a sorból. A fitneszguru kijelentései – ahogy az már nemegyszer előfordult – újabb lavinát indítottak el. Az egyik ilyen az volt, hogy egy bizonyos kor után az elhízott férfi csimpánzcsöcsöt növeszt, a másik pedig, hogy csak a férfiak terjesztik azt a hülyeséget, hogy a férfi 100 kilónál kezdődik – mert ez szerinte a vágódisznókra igaz.

Nem úgy hangzottak el ezek a mondatok, ahogy sokan állítják. Én azt mondtam, nem éreztem jól magam aputestben, csimpánzcsöccsel. Magamat gúnyoltam ki, amihez megvan a jogom

– kezdte az Index megkeresésére Schobert.

„A következő állításom az volt, hogy vannak káros mondatok, amelyek a férfiak önelégült tespedtségét okozzák. Ilyen például az, hogy a férfi 100 kilónál kezdődik. Ez az állítás hazugság, hiszen vannak férfiak 60 és 100 kiló között is. Nem kilóban kell mérni a férfiakat, hiszen nincs ilyen határ, ahogy a magasság és a pénz sem tesz senkit azzá. Kilóban a vágódisznót szokás mérni.”

Olyat én nem mondtam, hogy ha eléri a 100 kilót egy férfi, akkor az egy vágódisznó. Egyik mondat nem következik a másikból.

Schobert Norbert azt mondja, nem érti a támadásokat, hiszen az ő állítása teljesen helytálló abból a szempontból, hogy káros egészségügyi hatása van annak, ha valaki azzal nyugtatgatja magát, hogy 100 kilónál kezdődik a férfi. Szerinte az is testgyalázó, aki kijelenti, hogy 100 kiló alatt nincs férfi, egy 170 centi magas ember esetén ugyanis egyáltalán nem jó, ha egy mázsát nyom.

Amikor megkérdeztük, mit szólt a mémhez, amelyen egymás mellé tették őt Dwayne Johnsonnal, annyit mondott:

„Dwayne Johnson először is két méter magas, másodszor testépítő, harmadszor rommá van kokszolva, amit nem bántásból mondok, hiszen Amerikában legálisak a szteroidok és a növekedési hormon, a HGH. Amúgy bírom Dwayne Johnsont, humoros figura” – mondta, hangsúlyozva, hogy nem erről szólt a sztori, hanem arról, hogy nem igaz az állítás, miszerint 100 kilónál kezdődik egy férfi. „Ha így lenne, akkor Erdei Zsolt vagy Dariusz Michalczewski sem számítana annak, illetve Rafael Nadal sem, aki 185 centi és 85 kiló.”

Schobert Norbert nem először veri ki a biztosítékot az internet népénél. Annak idején nagy port kavart, amikor arról beszélt, hogy ha a nők szülés után elhagyják magukat és elhíznak, az sok esetben egy idő után váláshoz vezet. A fitneszguru egyébként ugyanezt gondolja az elhízott férfiakról is.

„Emlékszem, a Jurassic Parkot néztem előző nap, amiben ugye jöttek a dinók. Ennek hatására lett aztán egy balfék hasonlatom a döngő léptekkel, mert akartam valami vicceset mondani. De ha nem mondtam volna, az állítás akkor is igaz, hogyha valaki elhagyja magát, az egy idő után váláshoz vezet” – magyarázta.

Én elfogadom a szivárványcsaládokat, elszállásolom a bevándorlókat is, ha kell, de az elhízással szemben nem leszek píszí. Aki a kövérséget védi, az nagyon felelőtlen, mert legalább olyan veszélyes, mint a Covid.

Schobert egyébként mindig is élesen fogalmazott, ha a túlsúly volt a téma, és az a tapasztalata, hogy bármennyire is nemtetszőek a megnyilvánulásai, az esetek többségében működnek.

„Én ilyen vagyok, mindig is úgy kommunikáltam, mint egy kiképző őrmester. Zsírbörtön, hájbörtön – ilyen szavakat használok, ami sok esetben botrányt robbant ki, mégis nagyon sokan emiatt fogynak le aztán. Ezt igazolja, hogy a könyvem, amiben nem bodyshaming van, hanem – miután részt vettem egy elhízott nő boncolásán – bodyhiroshima, nagyon nagy siker lett, már 380 ezer példányban fogyott.”

(Borítókép: Schobert Norbert. Fotó: Rostás Bianka / Index)

Rovatok