Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin: egyszerűbb feltételekkel igényelhetők az otthonteremtési támogatások

2021. április 16., péntek 19:24

Egyszerűbb feltételek mellett még többen igényelhetik a 2021. január 1-jén bevezetett otthonteremtési és otthonfelújítási támogatásokat – adta hírül közösségi oldalán Novák Katalin.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter több újdonságról is beszámolt:

A Népszava viszont korábban blöffnek minősítette a mintaterveket, mivel azok a lap szerint nem felelnek meg az egyszerű bejelentési kötelezettség hatálya alá tartozó tervdokumentációk műszaki szintjének. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy meg kell bízni egy építészt, egy statikust, illetve gépész- és villamosmérnököt (vagy a mindezeket együtt felvonultató építészirodát), hogy részleteiben kidolgozzák a tervet, amihez a Lechner Tudásközpont mintáit legfeljebb sorvezetőül lehet használni.

Az ingyenes tervcsomag nem tartalmazza a bejelentéshez elvárt léptékű helyszínrajzot, műszaki leírást, gépészeti és egyéb terveket, metszeteket, alaprajzokat, se a pontos termékmegnevezéseket is tartalmazó költségvetést – magyarázta egy évtizedek óta családi házakat tervező építész, aki szerint egy ház megtervezése mintaterv alapján bonyolultabb, mintha nulláról kezdenék. 

Rovatok