Index Vakbarát Hírportál

Ősszel kezdődik a hadiipari gyár építése Kaposváron

2021. április 16., péntek 12:38

A Rheinmetall Hungary Zrt. korábban bejelentett hadiipari gyárának építése Kaposváron idén ősszel kezdődik – hangzott el a somogyi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón. Maróth Gáspár arról számolt be, hogy a tervek szerint évente legalább száz katonai jármű készül el az új beruházás eredményeként.  

Várhatóan egy év múlva induló termelés során harcászati, rádiotechnikai, elektronikai eszközökkel szerelnek fel Törökországban készült járműveket, később e jármű fő elemeit is Magyarországon gyártanák. Ezzel párhuzamosan kutatásfejlesztési program kezdődik a NATO-n belül a jövő technikájának számító járművek előállítására, 3 év múlva már az utóbbi jelenti a gyártás fő profilját

– mondta el a kormánybiztos.

Szita Károly polgármester azt mondta, hogy a Palkovics László innovációs és technológiai miniszter által idén januárban bejelentett fejlesztés „a tárgyalásoktól függően” 30–50 milliárd forintos lesz, a gyár induláskor 300 embernek ad munkát.

Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége fideszes országgyűlési képviselője közölte: a város gazdasága ezzel a projekttel „a világ tetejére ugrik”, mert a „világ legmodernebb technológiája” érkezik ide.

Rovatok