Index Vakbarát Hírportál

Kedvezően alakult a az álláspiac az első negyedévben, beharangozza a kilábalást a válságból

2021. április 20., kedd 13:36 | aznap frissítve

Kedvezően alakultak 2021 első negyedévének álláspiaci mutatói 2020 azonos időszakával összevetve, de már a tavalyi negyedik negyedév emelkedő álláshirdetési számai jelezték a válságból kilábalás jeleit – közölte a Profession.hu állásportál kedden az MTI-vel.

Tüzes Imre, a Profession.hu üzletfejlesztési igazgatója a közleményben kiemelte, a biztató jelek álláskeresői és hirdetői oldalon egyaránt megmutatkoztak. Állásportálukon a regisztrált felhasználók száma 2020 első negyedévéhez képest az idén az első negyedévben 13 százalékkal nőtt, a feltöltött önéletrajzok száma 27 százalékkal emelkedett – tette hozzá.

Részletezik, hogy az első negyedévben a tavalyi év azonos időszakához képest 7 százalékkal több hirdetést adtak fel a magyarországi cégek. A megyék közül Nógrádban és Baranyában hirdették a legtöbb állást. Baranya megyében 59 százalékkal, Nógrád megyében pedig 78 százalékkal nőtt a betölthető állások száma.

A Profession.hu elemzéséből kiderül, hogy a legnagyobb növekedést a feladott új hirdetések számában

Az első negyedévben a jelentkezések száma 16 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest. A legmagasabb arányban Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Komárom-Esztergom megyékben ugrott meg az álláshirdetésekre jelentkezők száma. A legnagyobb csökkenést Tolna megyében regisztrálták. Hajdú-Bihar megyében pedig stagnált a jelentkezőszám. Az ország minden más táján növekedés volt tapasztalható.

Rovatok