Index Vakbarát Hírportál

Idén lesz a 40. DUE-tábor, ezúttal mesterképzés is lesz

2021. április 21., szerda 10:04

Negyvenedik alkalommal rendezi meg a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete az Országos Kommunikációs és Média Szaktábort. Július 16. és 25. között száz fiatalt várnak Balatonszárszóra, ezúttal már mesterképzésekkel is – olvasható a DUE-tábor oldalán.

A tábor egyik szakmai vezetője, Herczeg Zsolt a DUE-tábor közleményében azt írja: a táborban az első négy nap alapképzése után különböző, egyéni tehetséggondozó mesterképzésekre lehet jelentkezni. 

Az alapképzés során a táborozók elsajátítják a hír, a tudósítás és az interjú legfontosabb ismérveit, természetesen továbbra is élményszerűen, gyakorlatorientáltan, a produkcióikat szabadon és önállóan előállítva. Ebben fiatal és tehetséges csoportvezetők lesznek a segítségükre, mások mellett Babcsány András, Bihari Bernadett, Bogdán Noémi, Hajdú Orsolya, Jávor Liliána, Kovács Bernadett, Lakatos Gergő, Panulin Boglárka, Szalai Boglárka és Toldi Szabolcs. Ahogyan a korábbi évtizedekben, most is készülhet újság, blog, fotó, videó, illetve rádió- és tévéműsor is, amihez minden szükséges személyi és tárgyi feltételt biztosítanak

– írja Herczeg Zsolt, hozzátéve, hogy a tábor második felében megkezdődnek az idősebb, tapasztaltabb médiaszakemberek által meghirdetett kis létszámú mesterképzések, amelyek „svédasztaláról” minden táborozó azt választja ki, ami a legjobban érdekli. Így a mesterképzés vezetője egyénileg foglalkozhat mindössze 3–10 fővel. 

A DUE a tervek szerint olyan kulcsfontosságú témakörökben indít tábori mesterképzéseket, mint a professzionális blogszerkesztés és a közösségi média hatékony használata, az eredményes prezentációs technikák, de választható lesz kisvasutazással összekötött néprajzi terepmunka, valamint oktatási, szövegírói, informatikai, rádiós, televíziós, hangtechnikai, gasztronómiai és sporttémájú kurzus is.

A közös és szabad munka mellett, ami önmagában is nagyon sok élményt tartogat, természetesen minden lesz, ami a DUE-táborban szokott lenni 1982 óta: bulik, vetélkedők, műsorértékelések, kirándulások és sok-sok őszinte, személyes beszélgetés, ami már nagyon ránk fér a járvány megpróbáltatásai után

– zárta tájékoztatóját Herczeg Zsolt.

Rovatok