Index Vakbarát Hírportál

Az állattartásról is eltiltanák a férfit, aki kölykökkel együtt kitette az erdőbe kutyáját

2021. április 23., péntek 11:21

Keresetet nyújtott be a Veszprém Megyei Főügyészség az ellen a 45 éves férfi ellen, aki magára hagyta kutyáját és annak kölykeit egy erdőben. 

Az ügyészség célja az, hogy eltiltsák az állattartásról azt az embert, aki 2020 áprilisában kutyáját és annak hét kölykét sorsára hagyta. 

Az elkövető nem akarta eltartani a kutyáját és annak 4-5 hetes kölykeit, ezért az erdőben kitette őket. Azért, hogy az anyakutya ne tudjon visszatérni a házához,

pórázzal egy fához kötötte, majd víz és élelem hátrahagyása nélkül távozott.

A pápai állatvédők már aznap délután telefonos bejelentést kaptak az elhagyott kutyákról. Az anyaállatot – amely időközben elrágta pórázát –, valamint kölykeit begyűjtötték, majd a kutyákat egy Vas megyei állatvédő egyesületnél helyezték el.

A Pápai Járásbíróság másodfokon jogerőre emelkedett ítéletével a férfi bűnösségét már megállapította az állatkínzás vétségében. Ezt követően az ügyészség 3 évre kérte a férfi ebtartástól történő eltiltását.

Kérésüket azzal indokolták, hogy az elkövető nem mutatott az állattartással járó felelősségtudatot, és felelőtlen, közönyös, az állatvédelmi szabályokat súlyosan sértő magatartást tanúsított, amely a kutyák pusztulásához is vezethetett volna.

Rovatok