Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett az eddigi legnagyobb vakcinaszállítmány

2021. április 24., szombat 12:56

Hatszázezer adag Sinopharm-oltóanyag érkezett szombaton Magyarországra, ami minden korábbinál nagyobb vakcinaszállítmány „a szélrózsa minden irányát beleszámítva” – mondta Szijjártó Péter a közösségi oldalán közzétett videóbejegyzésében.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: ez a 600 ezer, koronavírus elleni oltóanyag lehetővé teszi, hogy tovább gyorsítsák az oltást, aminek eredményeként már a jövő héten elérhetik a négymillió beoltott magyar embert.

Ez egy hatalmas lépés a győzelem felé! Hatalmas lépés afelé, hogy a magyar embereket biztonságban tudhassuk, a magyar gazdaságot újraindíthassuk, és az élet visszatérjen a normalitás talajára

− fogalmazott a tárcavezető. Hozzátette: a légi út alatt végig 5 fokos hőmérsékletet biztosítottak a teljesen megtelt raktérben, hiszen a kínai vakcinákat 2–8 fok között kell tárolni.

Szijjártó Péter szerint hatalmas előnyt jelent, hogy az ország légi szállítási képességgel rendelkezik. Elmondta továbbá, hogy a repülőgép és személyzete nem nagyon tud pihenni, ugyanis jövő héten kétszer fordulnak Moszkvába, egyszer pedig újra mennek Pekingbe. Utóbbiról szólva megjegyezte, Kínából akkor újabb 600 ezer dózis oltóanyagot hoznak, amiből 200 ezret Grúziába visznek.

Rovatok