Index Vakbarát Hírportál

Videó: valóságos háborúvá fajult a büntetőfékezés

2021. április 27., kedd 12:33

Steven Spielberg 1971-es klasszikusát, a Párbajt idézik fel azok a képsorok, melyek az M1–M7 közös bevezető szakaszán játszódtak le az elmúlt napokban – adta hírül a bpiautósok.hu. Azonban a filmmel ellentétben a fővárosban két személyautó keveredett konfliktusba, a sofőrjük pedig számos dolgot felvillantott a vezetők nem igazán elfogadható kríziskezelő eszköztárából. 

A videót közzétevő autós portál feltette a kérdés a felvétel beküldőjének, hogy miért dudált olyan hosszan, netán nem ezzel provokálta a Volvo vezetőjét. 

Miután az első fékezést nem előzte meg dudálás, szerintem nem nagyon nevezhető provokációnak, de az emberek még a késelővel szemben is jó páran a rendőrnőt hibáztatták. Ez engem nem zavar. Az utasaim kérnék, hogy amennyiben lehet, az ő beszédjüket próbáljuk kiszedni… 

– magyarázta a dolgot a videó készítője. A portál eleget tett a férfi kérésnek, ezért szakaszos a hangsáv a videóban.

„Az M7-es autópálya bevezető szakaszán történt velem a konfliktus. Egy autós sérelmezte, hogy dudálok rá, amiért szándékosan nem ment le a bal oldali sávról. Majd miután megelőztem és visszaálltam élé, jó pár kilométeren át üldözve, fenyegetőzve kétszer állóra fékezve, keresztbe fordulva bevágott elém” – mesélte el a történteket.

Rovatok