Index Vakbarát Hírportál

Ha Karácsony Gergely nemet mond a Galvani hídra, nem csökken a belváros forgalma

2021. április 28., szerda 12:22 | két éve frissítve

Budapestnek szüksége van a Galvani hídra – jelentette ki Fürjes Balázs államtitkár, aki Vitézy Dáviddal, a Budapesti Fejlesztési Központ igazgatójával közösen, hétfő délután újra egyeztetett a főpolgármesterrel és az érintett kerületek polgármestereivel a hídról. A megbeszélésen arra keresték a választ, hogy pontosan merre menjen a híd, az út.

A legutolsó Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa ülésen a kormány világossá tette: hasznos és jó dolog lenne megépíteni a Galvani hidat, mi megtervezzük azt, beszerezzük az engedélyeket, de ha Karácsony Gergely nemet mond a hídra, a tervek bekerülnek az asztalfiókba. Akkor nem épül meg az átkelő és a kapcsolódó külső körúti gyűrű, nem lesz összekötve itt Dél Buda, Dél Pest és Csepel, nem csökkenhet a belvárosi hidak és utak forgalma.

– közölte közösségi oldalán Fürjes Balázs, hozzátéve, hogy lát rá esélyt, hogy megkapják a Főpolgármester támogatását a Galvani híd tervezésének befejezéséhez, az engedélyek kiadásához.

A tömegközlekedés fejlesztése, és a külső közlekedési csomópontokon illetve a vasútvonalak mentén megépítendő P+R és B+R parkolók mellett a legfontosabbnak a külső városrészeket összekötő, ma még hiányzó dunai peremhidak (és a hozzájuk kapcsolódó gyűrűirányú körutak) létrehozását nevezte.

Döntés egyelőre még nincs.

Rovatok