Index Vakbarát Hírportál

A Kúrián is nyert az NMHH ellen, újra megszólalhat a Budaörs Rádió

2021. április 30., péntek 06:53

Másodfokon is pert nyert a Budaörs Rádió a frekvenciákért felelős Nemzeti Média- és Hírközlő Hatósággal szemben, így két év szünet után újra megszólalhat a 104,8 MHz-es frekvencián. Az ítélet jogerős – adta hírül a kereskedelmi csatorna korábbi programigazgatója, Roczó-Nagy Zoltán a Facebook-oldalán

A pert azért indította Roczó-Nagy Zoltán, mert cégével a Hunicom Stúdió Kft-vel 2019-ben indult a Nemzeti Média- és Hírközlő Hatóság frekvenciapályázatán. Rajta kívül még egy induló volt, a hatóság azonban tartalmilag érvénytelennek nyilvánította a pályázatot.

Emiatt a rádió a bírósághoz fordult, első fokon is már neki adtak igazat,  április 29-én pedig a Kúria is ezt erősítette meg, ami kötelezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot az eljárás lefolytatására úgy, hogy a Hunicomot nem zárhatja ki. Ez azt jelenti, hogy az NMHH-nak döntenie kell a frekvenciáról, és mivel a másik pályázót formai okok miatt kizárták, csak egy induló van, így ha a Budaörs Rádió pályázata szabályos akkor a kiírás szerint övé lesz a frekvencia. Roczó-Nagy Zoltán Indexnek telefon mesélte el, hogy rendkívül boldog, mert egy hosszú és költséges ügy végére került pont. Az elmúlt két évet a rádió az interneten vészelte át.

A rádiót Budaörsön és a környező településeken kívül Budapest egyes részein, a XI. és XII. kerületben, illetve a III. kerület egy részén is lehet hallani. 2019-ig tizenkét éven át sugárzott a 104,8-on.

Rovatok