Index Vakbarát Hírportál

Négy személyautó ütközött a XVIII. kerületben, többen kórházba kerültek

2021. május 1., szombat 08:06

Négy személyautó ütközött össze péntek este Budapest XVIII. kerületében, Pestszentimrén.

A BalesetInfo szerint a karambol a Királyhágó utcában történt. A járműveket a fővárosi tűzoltók áramtalanították a baleset után, a műszaki mentés idejére pedig forgalomkorlátozást vezettek be. 

A balesetben egy Seat Leon, egy Mercedes GL, egy Daewoo Kalos és egy Renault Clio ütközött össze.

A képen látható Seat Leon a Béke tér felé szeretett volna befordulni. Egy, a Béke tér felől érkező gépkocsi jelezte is a Leon számára, hogy megkezdheti a parkolóból történő visszakanyarodást, amikor hatalmas sebességgel egy Mercedes GL típusú gépkocsi érkezett.

A nagy sebességgel érkező Mercedes fékezés helyett megpróbálta kielőzni azt a járművet, amely elengedte maga előtt a Leont, eközben viszont nekiütközött a Seatnak. 

Az ütközés olyan erős volt, hogy a balesetet szenvedett járművek (a Mercedes és a Seat) két parkoló gépkocsit (Daewoo Kalos és Renault Clio) is összetörtek, majd méterekkel arrébb a járdára sodródtak.

A BalesetInfo szerint a Seat Leonban egy háromfős család utazott, őket a kiérkező mentők kórházba is szállították. Meg nem erősített információik szerint a kocsiban ülők nem használtak biztonsági övet.

Egy Pestszentimrei illetőségű Facebook-csoportban azt is leírták, hogy az ütközésben érintett Mercedes nem sokkal korábban egy lámpás kereszteződésen is hatalmas sebességgel száguldott keresztül.

Rovatok