Index Vakbarát Hírportál

Hollik István: Az egész előválasztásosdi egy nagy színjáték

2021. május 2., vasárnap 17:40

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az előválasztásnak csúfolt színjáték forgatókönyvét a baloldali választók ugyan nem ismerik, de Gyurcsány Ferenc azt már rég megírta.

Az MTI csak Dobrev Klára bejelentése után közölte Hollik István videónyilatkozatát, amely még órákkal azelőtt jelent meg a fideszes politikus Facebook-oldalán, hogy kiderült volna, kit indít miniszterelnök-jelöltként a Demokratikus Koalíció.

Ennek a színjátéknak a főrendezője maga Gyurcsány Ferenc, aki már rég kiosztotta a szerepeket 

– fogalmazott Hollik István az ellenzéki előválasztással kapcsolatban.

A videónyilatkozatában arról is beszélt, a „napnál is világosabb, hogy a baloldalnak esze ágában sincs valójában a választóira bízni a döntést”.

„Amikor a balos portálok arról írnak, hogy a Jobbik és az MSZP például biztosan nem indít jelöltet minden körzetben, az is azt mutatja, hogy ők Gyurcsánnyal már előre lebeszélték, hogy ki melyik választókerületet kapja” – fejtette ki Hollik István, és azt is megjegyezte:

itt valódi döntési lehetőség nincsen.

A fideszes politikus szerint teljesen mindegy, hogy Gyurcsány Ferenc kire osztotta a miniszterelnök-jelölt szerepét, „az ugyanúgy báb lesz a kezében, mint 2002 után Medgyessy Péter, akit akkor váltott le, amikor éppen hatalmi érdeke azt szolgálta”.

Hollik István úgy véli, nem kétséges, hogy „most is ugyanezt fogja tenni”.

A Demokratikus Koalíció online eseményén jelentette be Dobrev Klára, hogy ő lesz pártja miniszterelnök-jelöltje. Korábban már bejelentette indulását az előválasztáson Jakab Péter, a Jobbik elnöke és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is. Utóbbi szerint minél többen vannak versenyben, annál többet hoznak ki egymásból és az összefogásból.

A előválasztásra bejelentkezett Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, illetve Pálinkás József akadémikus, az Új Világ Néppárt elnöke is. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP pedig arra vár, hogy Karácsony Gergely főpolgármester is döntsön végre az indulásáról.

Rovatok