Index Vakbarát Hírportál

Megtisztítják a Boráros teret

2021. május 4., kedd 10:56

Kéthetes akció kezdődött a IX. kerületi Boráros tér megtisztításáért, rendbetételéért – tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Először hétfőn éjjel és kedden kora reggel munkagépekkel a teret és az aluljárót tisztították meg.

A közös közbiztonsági és köztisztasági akció – amelyben a BKK mellett a Budapesti Közlekedési Zrt., a IX. kerületi Rendőrkapitányság, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt., a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. és a Menhely Alapítvány vesz rész  a teret használó gyalogosok és utasok bejelentései alapján indult.

A járókelők azt jelezték, hogy a tér kedvezőtlen megítélésében nagy szerepe van a rossz közbiztonsági helyzetnek, a szabályokat megszegő emberek viselkedésének, a hajléktalanok jelenlétének és a töméntelen szemétnek.

Borsi Dávid, a BKK kommunikációs vezetője és szóvivője azt mondta, hogy

pusztán rendészeti eszközökkel nem lehet felszámolni a kialakult helyzetet, a kiváltó okok összetettebb társadalmi problémákból fakadnak. A közös akció mégis fontos és jó irányba tett lépés.

Azt is elmondta, hogy az akciót szeretnék rendszeres időközönként megismételni.

Emlékeztettek: márciusban az Örs vezér terét tették rendbe, a Széll Kálmán tér rendszeres takarításának és rendészeti ellenőrzésének köszönhetően pedig Budapest egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja is élhetőbbé válik.

Rovatok