Index Vakbarát Hírportál

Kérdezett volna az ellenzék, de nem jelentek meg a kormánypártiak

2021. május 4., kedd 15:07

A kormánypárt hiányában „sosemvolt” nemzetbiztonsági bizottsági ülésről számoltak be az ellenzéki képviselők.

Szabotázsakciót követett el a kormánypárti frakció azzal, hogy nem jelentek meg a bizottsági ülésen, és határozatképtelenné tették azt – kezdte a jobbikos Stummer János, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke a sajtótájékoztatót.

Az ellenzéki képviselők

Sérelmezzük azt, hogy ez így történt, de nem hagyunk nyugtot a kormánypárti képviselőknek és Magyarország kormányának, mert mi továbbra is azt gondoljuk, hogy ezek az ügyek a Nemzetbiztonsági bizottság asztalára tartoznak.

Az LMP képviselője, Ungár Péter arról beszélt, hogy a regisztrációs oldalt mindig akkor érte támadás, amikor azon nagy volt a felhasználók száma. A politikus szerint, ha egy külföldi aktor ilyen cinikusan időzített, arról tájékoztatni kell a bizottságot,

különben felmerülhet sokakban a gyanú, hogy nem történt ilyen támadás, csak a közpénzből fejlesztett honlap volt rettentően rossz minőségű.

Ungár Péter arra is emlékeztetett, hogy ez már a hatodik hasonló támadás volt az elmúlt időszakban, így kérdés, hogy mit csinált a Kibervédelmi Intézet.

Az MSZP-s Molnár Zsolt felhívta rá a figyelmet, hogy ügyrendi technikai trükkökkel megakadályozza a Fidesz–KDNP az érdemi bizottsági ülések megtartását, ezek között említve a kivonulást, a meg nem jelenést, a napirend leszavazását, vagy egy pont levételét a napirendről.

(Borítókép: Stummer János felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 29-én. Fotó: Soós Lajos / MTI)

Rovatok