Index Vakbarát Hírportál

Tolvajtempó Csepelen: két nap alatt 13 autót tört fel egy férfi

2021. május 8., szombat 07:18

A 20 éves Sz. Tamásnak sűrű napjai voltak 2021. április 14. és április 15. között Csepelen, ugyanis tizenhárom autót tört fel, közülük hatból lopott is. Emellett betört egy dohányüzletbe, illetve egy boltba – olvasható a rendőrség portálján.

A police.hu beszámol róla, hogy férfi betörte a kiszemelt autók ablakát, majd a kesztyűtartóból vagy az utastérből ellopta az otthagyott, könnyen mozdítható tárgyakat. 

Lopott ruhaneműket – ezektől többségében pár méter után megszabadult –, sporttáskát, pénzt, de lézeres távolságmérőt és egy egészségügyi dobozt is.

Az elkövető közel hatszázezer forint kárt okozott a betört ablakokkal.

Az autókkal és az azokból szerzett zsákmánnyal nem elégedett meg Sz. Tamás és betört egy dohányüzletbe, illetve egy boltba is, amelynél szintén kitörte az üveget, ám a biztonsági rácsokon nem jutott be, így onnan már nem tudott lopni.

A rendőrség arról is informál, hogy Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a fővárosi Sz. Tamást rövid időn belül azonosították, majd 2021. május 4-én elfogták. 

A csepeli rendőrök a férfit két rendbeli lopás bűntett kísérlet, hat rendbeli lopás vétség és hét rendbeli lopás vétség kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerte a bűncselekmények elkövetését.

A rendőrség kéri, hogy fogadják meg a tanácsukat, és ne hagyjanak értéket a gépkocsiban még akkor sem, ha csak rövid időre távolodnak el az autójuktól!

Rovatok