Index Vakbarát Hírportál

Öt lány, adriai luxusjacht, Borkai – egy bukás története

2021. május 20., csütörtök 14:18 | aznap frissítve

Megszerzett dokumentumok és rendőrségi vallomások alapján rekonstruálta a HVG, mi is történt pontosan azon az ominózus tengeri kiruccanáson, amely Győr polgármesterének politikai karrierjébe került.

Öt fiatal nő és hat férfi találkozott 2018. május 21-én a horvátországi Trogir városában. A lányokat Z. irányította a helyszínre. A kikötőben már várta őket a luxusjacht, melyet négy napra béreltek ki. – A HVG360 eddig nem ismert iratok és vallomások alapján háromrészes cikksorozatban tárta fel az eseményeket.

Borkai és R.Z. is azt állította a vallomásában, hogy egyik nőt sem ismerte. 

Borkai úgy emlékezett vissza, hogy a nők azt mondták: „ha gondoljuk, akkor többet is akarhatunk, de ennek ára is van... úgymond felajánlották a szexuális szolgáltatást”. A társaság tagjai közül a tanúvallomások szerint csak azok szexeltek a nőkkel, akikről a felvételek is készültek, a többiek csak rövid ideig vagy egyáltalán nem tartózkodtak a hajónak ezen a részén. A férfiak közül R.Z., Borkai és még egy férfi szexelt, azt mindannyian tagadták, hogy a hajón kábítószereztek volna.

R.Z. a rendőröknek azt mondta, ha észrevette volna, hogy a lányok közül bármelyik fotózik, biztosan nem hagyta volna.

Napvilágra kerülnek a felvételek

2019 februárjában Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója közölte Borkaival, hogy kompromittáló felvételek és videók keringenek róla. 

2019. március elején R.Z.-t egy korábbi ügyfele, P. Zoltán kereste fel győri irodájában. Vele volt J. Zoltán egy „behajtó kinézetű személy” is, akik megzsarolták az elé tett fényképekkel.  

Borkai és R.Z. az alvilág célkeresztjében

A történetet tálaló Ördög ügyvédje blog első bejegyzés 2019. szeptember 30-án látott napvilágot, az első fénykép október 3-án. Borkaiék tudták, hogy egy fiktív karakter az ördög ügyvédje, nem az ő köreikből való. A polgármester október 7-én a Győr+ tévének elismerte, hogy ő van a felvételeken. 

A rendőrök előtt két ügy hevert: egy zsarolásos ügy, valamint az Ördög ügyvédje nevű blog, amelynek készítője vagy készítői különleges személyes adatokkal élt(ek) vissza.

A tanúvallomások alapján a rendőrség gyorsan összerakta, mi is történhetett – legalábbis ami a blog megjelenése előtti időszakra, a zsarolásra vonatkozik. Eszerint a hajón jelenlévő ikerlányok egyikét F. Gábor és felesége, F. Klaudia bízta meg a felvételek elkészítésével. Ő százezer forint reményében teljesítette a megbízást. A rendőrségi gyanúsítás szerint a felvételeket továbbította Klaudiának. F. Gábor megbízásából 2019. márciusában J. Zoltán – P. Zoltán közvetítésével – felkereste R.Z.-t. A zsarolás útján szerzett tízmillión F. Gábor és J. Zoltán fele-fele arányban osztozott.

A három részes cikket teljes terjedelmében a HVG 360 (fizetős) oldalán olvashatják.

(Borítókép: Borkai Zsolt 2019. október 15-én. Fotó: Krizsán Csaba / MTI)

Rovatok