Index Vakbarát Hírportál

Szlovák unokázós csalókat fogtak a nógrádi rendőrök

2021. május 20., csütörtök 08:24

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság többrendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 67 éves és egy 52 éves szlovák állampolgár ellen.

A gyanúsítottak a jellemzően külföldi telefonszámról felhívott sértettektől készpénzt, ékszereket és más anyagi javakat csaltak ki, illetve kíséreltek meg kicsalni. A szlovák állampolgárok 2021. február 10-én egy salgótarjáni időskorú férfitól hárommillió forint készpénzt vettek át – közölte a rendőrség.

A kicsalt több millió forintot a gyanúsítottak február 10-én az éjszakai órákban a somoskőújfalui határátlépési ponton a bűnözői csoport egyik vezetőjének, egy 55 éves budapesti lakosnak adták át.

A nyomozók a férfit a budapesti lakásán elfogták, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületébe előállították és pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették. A rendőrök vagyonvisszaszerzés keretében használati tárgyakat és nagy értékű műszaki cikkeket foglaltak le.

Rovatok