Index Vakbarát Hírportál

A belváros is alkalmas kábítószer termesztésre

2021. május 21., péntek 14:27

Szeged belvárosában számoltak fel egy kábítószerültetvényt, egy helybeli férfi lakásában hatvannyolc tő kannabisz egyedet, illetve csaknem másfél kilogramm növényi törmeléket foglaltak le a rendőrök – tájékoztat róla a police.hu

A rendőrség híradásából megtudható, hogy 2021. május 20-án tartottak kutatást a férfi lakóhelyén, Szeged belvárosban, ahol 

a lakás egyik szobájában különböző fejlődési szakaszban lévő, összesen hatvannyolc darab kendergyanús növény mellett, két termesztő sátrat, illetve az egyedek gondozásához szükséges eszközöket találtak.

Az elsődleges szakértői vélemény szerint a növény marihuána, ami mellett egy nejlonzacskóba és egy papírzsákba csomagolva, összesen 1489 gramm kannabisz levél, valamint növényi törmelék is előkerült.

A rendőrök a férfit elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, ellene termesztéssel, tartással elkövetett kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A nyomozók őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen kezdeményezték letartóztatását is.

Rovatok