Index Vakbarát Hírportál

Nyári gyerektáborok árai: a realizmustól az abszurdig

2021. május 24., hétfő 12:33

Nem mindegy, hol van az a tábor, ahol a gyerkőc tölti majd az idejét a nyáron. Egy budapesti és egy vidéki napközis tábor esetében az árkülönbség akár 20 százalék is lehet ugyanannál a táborszervezőnél. Egy vidéki 5 napos napközis lovastábor 34 ezer forint, míg Budapesten ugyanez 50-60 ezer forint is lehet, írta a penzcentrum.hu.

Egy budapesti tánc- vagy szabadidős tábor 20-30 ezer forintért elérhető, az extra eszközt, szakismeretet, igénylő napközis táborok már 50-55 ezer forint körül mozognak.

Ugyanakkor a vidéki szervezésű napközis táborokra jellemzőbb, hogy 30 ezer forint körül vannak még extra felszerelés esetén is.

Az extrémnek számító táborok közül van olyan 10–14 éveseknek szóló, ahol keverednek a beltéri és a szabadtéri, a hagyományos és a modern, az egyéni és csapatsportok; 7 napra csaknem 140 ezer forintba kerül. Ennél lényegesen drágább egy szuperintenzív angol nyelvű nemzetközi tábor: 275 ezer forintot kóstál, ám a nyelvtanulás és beszédkészség fejlesztése mellett a 11–18 évesek lovagolni tanulnak, amerikai focit játszanak, strandröplabdáznak, sőt quadot is vezetnek.

Rovatok