Index Vakbarát Hírportál

Négynemes konzultációt indít a Fudan Egyetemről a budapesti vezetés

2021. május 26., szerda 14:08 | aznap frissítve

„Négynemes” konzultációt indított a Fudan Egyetemről Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester és Karácsony Gergely budapesti főpolgámester.

A konzultációban az alábbi kérdéseket teszik fel: 

A konzultáció szervezését az aHang vállalta el, a kezdeményezéshez pedig a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az LMP – Magyarország Zöld Pártja, a Momentum Mozgalom, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület, a Magyar Szocialista Párt, a Sétáló Budapest, a Párbeszéd Magyarországért és a Demokratikus Koalíció csatlakozott eddig. 

A konzultációt Június 4. és 13. között rendezik meg. A fenti kérdésekre a 14 év feletti budapesti lakosok a város több mint húsz pontján személyivel és lakcímkártyával történő igazolás után válaszolhatnak majd, valamint ügyfélkapus belépéssel online is megtehetik ezt. 

Ma az is kiderült, hogy az egyetem campusán létrehozandó szolgáltatások használatáért a többi magyar egyetem diákjainak fizetnie kell, azokat csak a Fudan Egyetem hallgatói használhatják majd ingyen. Az egyetemen egy kollégium is létesül, viszont ide csak a saját hallgatóik felvételizhetnek, és ők is borsos áron, 56 ezer forintért kaphatnak majd szállást. 

Rovatok