Index Vakbarát Hírportál

Orbán posztolt az őszödi beszédről, Gyurcsány villámgyorsan válaszolt neki

2021. május 26., szerda 12:52

Orbán Viktor is megemlékezett az őszödi beszéd elhangzásának a 15. évfordulójára. A miniszterelnök a Facebookon posztolta Gyurcsány Ferenc hírhedt szövegét.

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett csinálni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este

– hangzik a miniszterelnök által közzétett beszédrészlet.

2006. szeptember 17-én délután ismeretlenek egyidejűleg a Magyar Rádiónak, az RTL Klubnak és az Origónak egy CD-n, MP3-as formátumban juttatták el. A rádió 16 órai híreiben és honlapján is közölte a hírt. 17 óra körül az RTL Klub egyik riporterének Gyurcsány Ferenc Győrben elismerte, ő beszél a felvételen. 

A beszéd kiszivárgása bizalmi válságot okozott, Budapesten és számos magyarországi városban erőszakba torkolló, rendőrségi túlkapások szegélyezte tüntetéssorozatot kezdődött, amely október 23-án, az 1956-os forradalom 50. évfordulóján érte el a csúcspontját.

Gyurcsány Ferenc kommentben és saját Facebook-posztban is reagált Orbán Viktor posztjára.

És te hol voltál, amikor a Fidesz szétlopta az egész országot? 

– firtatta a Demokratikus Koalíció elnöke. 

Rovatok