Index Vakbarát Hírportál

Ütötte, rúgta a fonyódi rendőröket a bevándorló

2021. május 26., szerda 17:27 | aznap frissítve

Letartóztatták azt a külföldi férfit, aki rendőrökre és egy katonára támadt rá, és egyiküknek az orrát is betörte – közölte az ügyészség. A megalapozott gyanú szerint május 22-én egy magát szír állampolgárnak valló férfit előállítottak a Fonyódi Rendőrkapitányságra, miután Balatonfenyvesen intézkedés alá vonták. A férfi nem beszélt magyarul és a személyazonosságát sem tudta igazolni.

A rendőrkapitányságon viszont orvosi ellátást kért. Az orvos megérkezését követően a rendőrök levették a magát 26 évesnek mondó férfiról a bilincset,

aki viszont ezt kihasználva, rátámadt a rendőrökre.

Az elkövető többször megrúgta, ököllel ütötte, illetve megkarmolta a két rendőrt és a rendőrség támogatására kirendelt honvédségi állományba tartozó törzsőrmestert, valamint a segítségükre siető rendőr főtörzsőrmestert.

A gyanúsított a támadás közben elszakította az egyik rendőr ruháját, és kísérletet tett a katona, valamint a rendőr főtörzsőrmester szolgálati lőfegyverének megszerzésére,

miközben angolul többször is azt kiáltotta, hogy „I kill you” , vagyis „megöllek titeket”. 

A bántalmazás során a három rendőr nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést, míg a katona súlyos testi sértésnek minősülő orrcsont-törést szenvedett.

Az ügyészi indítvány szerint az elkövető az eljárás során személyazonosságát hitelt érdemlően igazolni azóta sem tudta, adatai vonatkozásában ellentétes nyilatkozatokat tett. Feltételezhető, hogy az ország területén illegálisan tartózkodik, így alappal lehet tartani attól, hogy szabadon bocsátása esetén a büntetőeljárás alól kivonná magát és újabb bűncselekményeket követne el Magyarország területén.

A nyomozó ügyészség indítványával egyetértve ezért a Kaposvári Járásbíróság elrendlte a gyanúsított letartóztatását.

Rovatok