Index Vakbarát Hírportál

Gyereknyaraltatáson kapott hajba Pikó András és Sára Botond

2021. május 27., csütörtök 19:12

Június 20. és augusztus 13. között mintegy négyszáz józsefvárosi gyereknek lesz lehetősége, hogy eltöltsön egy hetet Balatonfüreden. „Az általános iskolákon keresztül lehet jelentkezni” – jelentette be Sára Botond, Budapest VIII. kerületének előző, fideszes polgármestere. Azt már nem tette hozzá a videóban, hogy a táborozás mögött az az Alapítvány a Polgári Józsefvárosért áll, amely a kerületi Fideszével azonos székhellyel rendelkezik, képviselője a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának kabinetfőnöke és Farkas Örs, a Fidesz-frakcióvezető Kocsis Máté volt kabinetfőnöke. Ez az alapítvány adta ki a Hírnyolc nevű párthű kiadványt, amely ma már a Médiaworks-birodalom része.

Sára Botond a jelenlegi városvezetést okolja azért, hogy bénázásuk miatt sem idén, sem tavaly nem szervezett nyári nyaralást az önkormányzat a kerületi gyerekeknek.

 A kerületnek van ugyan Káptalanfüreden egy gyerektábora, de a felújítása késlekedik. Ők azonban az igények felmérése után pótolják a hiányosságot.

A nagyvonalú felajánlás Pikó András polgármester szerint ott szenvedhet törvényességi csorbát, ha kiderül, hogy a Sára által bejelentett iskolai igényfelmérést és jelentkezést a pártközeli alapítvány a belső-pesti tankerület bevonásával intézte. Ennek tisztázása érdekében levelet írt a tankerület vezetőjének, és felhívta a figyelmét arra, hogy

a nemzeti köznevelési törvény 24. § (3) bekezdése szerint: „A nevelési-oktatási intézmény helyiségeiben, területén párt, politikai célú mozgalom vagy párthoz kötődő szervezet nem működhet, továbbá az alatt az idő alatt, amíg az óvoda, iskola, kollégium ellátja a gyermekek, tanulók felügyeletét, párt vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai célú tevékenység nem folytatható."

A tankerület vezetőjétől arra is választ vár, hogy milyen tájékoztatást kaptak a tábort szervező alapítványról a pedagógusok, illetve a megkeresett gyerekek szülei.

Rovatok