Index Vakbarát Hírportál

Covid-temető buli volt a Kobuciban, elzárták a vízcsapot a Krímben, Gyurcsány megmondta, miért nem forgat Orbánról

2021. május 27., csütörtök 19:45

A román állam kezében marad a legnagyobb értékű ingatlan és gyűjtemény; már az Országgyűlésben folyik a vita a Fudan Egyetem budapesti terjeszkedéséről; nosztalgiadarabbal jött ki a kilencvenes évek legendás filmsorozata, a Jóbarátok. Csütörtöki hírösszefoglaló, avagy ezekről írtunk ma az Indexen.

A Kutatócentrum az Index megbízásából online felmérést készített a 18–64 év közötti, gazdaságilag aktív, online népesség nyaralási terveiről. Bővebben itt. 

Az Országgyűlésben komoly parlamenti vita kezdődött a Fudanról: az ellenzék szerint óriási konkurenciát fog okozni a kivéreztetett magyar felsőoktatásnak. Kattintson a részletekért!

Bár az őszödi beszéd 15. évfordulója szerdán volt, a politikusok ma sem álltak le a témával. Gyurcsány Ferenc például elárulta, miért nem forgat filmet Orbán Viktorról. Kocsis Máté pedig lehazugozta a volt miniszterelnököt. Olvasson bele!

Az őszödi beszédről krimit forgató brit filmrendező nem fél a bonyolult helyzetektől, ezért is mondott igent a Megafilm felkérésére. Exkluzív interjúnkat itt olvashatja!

Románia bekeményített: állami kézben marad a legnagyobb értékű ingatlan és gyűjtemény, amelyet az erdélyi magyar egyházak visszaigényeltek. Szomorkodjon az erdélyi magyarokkal itt! 

Ukrajna elzárta a vízcsapot. Egészen pontosan a 2014 tavaszán Oroszország által annektált Krím félsziget ívóvízellátását akadályozza azzal, hogy elzárta a több mint 400 kilométer hosszú Észak-krími-csatornát. Tudjon meg többet a vízválságról!

Gyengék vagyunk, nem jó a diákjaink tudása – ez derült ki Az Oktatási Hivatal által  szervezett 6., 8. és 10. évfolyamos diákok szövegértési képességét és matematikai eszköztudását vizsgáló országos kompetenciamérésből. Részletek itt! 

Több mint száz kutya volt képtelen felállni egyik napról a másikra Hajdú-Bihar megyében. Elmondjuk az okokat itt!

A Jóbarátok a szórakoztatóipar egyik legnagyobb dobása. A sorozat a kilencvenes évek popkulturális ikonja. Megkerülhetetlen, világszínvonalú produkció, amelynek szereplői 17 év után újra összejöttek, hogy emlékezzenek a régmúlt időkre. Nosztalgiázzanak velünk itt!  Meg itt!

Pénteken újabb dokumentumfilmet jelentet meg Harry herceg és Oprah Winfrey az Apple TV+-on. Bővebben itt! 

Rovatok