Index Vakbarát Hírportál

Varga Judit: Az ET Parlamenti Közgyűlésének elnöke támogatja a magyar elnökség programját

2021. május 27., csütörtök 20:28

Rik Daemsszel, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének elnökével találkozott Varga Judit csütörtök délután − derült ki az igazságügyi miniszter közösségi oldalán közzétett bejegyzéséből.

Mint írta, Rik Daemsz biztosította arról, hogy „messzemenőkig támogatja” a magyar elnökség programját, ezen belül a nemzeti kisebbségek hatékony védelmének előmozdítását, valamint a környezetügyi célkitűzéseit. Üdvözölte továbbá, hogy a magyar elnökség is kiemelten foglalkozik az egészséges környezethez való alapvető jog kérdéskörével − tette hozzá Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter szerint „a magyar kormány megközelítése az emberi jogok és a környezetvédelem összekötésével kapcsolatban a realitás talaján áll”. Szerinte úgy is lehet eredményes környezetpolitikát folytatni, hogy nem gátolják az innovációt és a gazdasági fejlődést.

Csütörtök délután Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter is találkozott az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének elnökével. A találkozó fő témája a családok támogatása volt.

Rovatok