Index Vakbarát Hírportál

Hajnal Miklóst támogatja a Jobbik a Hegyvidéken, az ellenzéki jelöltre Fürjes Balázs vár

2021. május 30., vasárnap 15:11

Hajnal Miklóst, a Momentum Mozgalom jelöltjét és elnökségi tagját támogatja a Jobbik Budapest 3. választókerületében a 2022-es parlamenti választáson – derül ki Jakab Péter pártelnök vasárnap délutáni Facebook-posztjából.

Ezzel még nem biztos, hogy Hajnal Miklós lesz az ellenzéki összefogás jelöltje itt, vagyis a Hegyvidéken, az előválasztáson ugyanis a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán, illetve a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa nevében Káncz Csaba is indul.

Egyébként elég fideszes érzelmű választókörzetről van szó, 2010-ben és 2014-ben Fónagy János, 2018-ban Gulyás Gergely jelenleg Miniszterelnökséget vezető miniszter indult . Helyette vállalja most a megméretést Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, összhangban azzal az októberi hírrel, hogy a Fidesz kivonja a nagyágyúit a képviselői mandátumokért folytatott küzdelemből.

A Jobbik egyébként egyre több körzetben jelenti be, hogy nem indít saját jelöltet, Budapest 15-ös választókerületében például a szocialista a  Kunhalmi Ágnes , Budapest 11. számú választókörzetében pedig a DK-s  Varju László  mellett tették le a voksukat az előválasztáson.

Rovatok