Index Vakbarát Hírportál

Ha nem engednék be az oltatlanokat, gyakorlatilag nem mehetne be felnőtt a gyereknapra Fürgeden

2021. május 30., vasárnap 20:22

Drámaian alacsony az átoltottság mértéke a Tolna megyei Fürgeden, így a falu polgármestere aggodalmában felvetette, hogy nem kellene megtartani a gyereknapi rendezvényeket, illetve bármilyen más rendezvényt a faluban.

Barkóczi József polgármester a község Facebook-oldalának csütörtöki bejegyzésében hívta fel a figyelmet a vészjósló adatokra, s arra, hogy erős kételyei vannak afelől, jó ötlet-e ilyen körülmények között megtartani a rendezvényeket. Az ATV Híradójának nyilatkozva pedig úgy fogalmazott:

A kormányhivataltól jött egy tájékoztató, ahol megkaptuk a részletes statisztikát, hogy milyen az oltakozás, és hát szégyenszemre Fürgeden a legalacsonyabb a megyében. Tizennyolc százalékot értünk el, ami borzalmasan kevés. Akkor felötlött bennem, hogy nem felelőtlenség-e részemről, hogy gyereknapot tartok a fiataloknak.

A falu lakosainak nagy része azonban úgy tűnik, az oltakozási kedv fokozása helyett inkább felháborodott. Sokan arra hivatkoztak, hogy a jelenlegi járványügyi szabályozások már nem tiltják a rendezvények megtartását és maszk sem kell a szabadban. Az egyik helybéli szerint továbbá ha nem engednék be az oltatlan szülőket, akkor szülők gyakorlatilag nem lennének a gyerekekkel a rendezvényen.

A polgármester aggodalmai ellenére végül kénytelen volt engedni a lakossági nyomásnak, így a körülbelül nyolcszáz lelkes faluban június 6-án meg fogják tartani az eseményt.

Rovatok