Index Vakbarát Hírportál

Vizet engedett a katasztrófavédelem a kölyökre, így szedték ki a csőből

2021. június 3., csütörtök 18:25

Alig tíz centiméter átmérőjű kifolyócsőbe szorult be egy hathetes kiskutya kedden délután Gyöngyössolymoson. A gazdája nem tudta kiszedni, ezért kétségbeesetten kérte a katasztrófavédelem segítségét.

A kiérkező gyöngyösi hivatásos tűzoltók egyike a ház melletti csatornán át lemászott az aknába, ahol megkereste a kifolyócső csatlakozását, társai pedig tömlővel óvatosan, a nyomást időnként fokozva vizet engedtek a csőbe, hogy az lejjebb sodorja a kis állatot. Közel egy óra után a víz már olyan közelre vitte a kölyköt a szűk csőben, hogy a végén várakozó tűzoltótól csupán karnyújtásnyira került, így ki tudta húzni szorult helyzetéből.

Alig egy nappal korábban egy csatornába csúszott lóhoz riasztották a katasztrófavédelmet Szegeden. A Málna névre hallgató kanca önerőből nem tudott kijutni a mélyből, nagyon meg is volt riadva, ezért úgy döntöttek, hogy enyhén elkábítják. A bódító injekciót állatorvos adta be, ezt követően két hevedert erősítettek rá, amiket a tűzoltó fecskendőre rögzítettek, így húzták ki az árokból.

Mindkét mentőakció sikeres véget ért, a kutya sértetlen állapotban került vissza gazdájához, a lovat pedig, miután magához tért, visszavezették a karámba.

Rovatok